[...] (żeby nie rzucać się w oczy) ubieram się w krótkie ciuchy. Z powodu braku jedzenia? Z nudów? Z braku internetu i TV? Myślę, że nie doceniasz mnie, ani nawet siebie. Jakoś kiedyś ludzie żyli bez tych wszystkich wygód. Oczywiście stres istnieje od zawsze, ale nie rozdzielamy stresu o skutkach pozytywnych, do tego negatywnego czy długotrwałego. [...]
[...] spalanie tłuszczów zapasowych. J/W Poza dobrymi weglami monti każe wybierać dobre tłuszcze nienasycone jest wiele zasad ,Monti wymienia w swej książce pare przypadków kiedy się nie chudnie i racjonalnie to wyjasnia zapraszam do lektóry książki i to tyle ZNAM ZASADY DIETY MONTIEGO - I SA DOBRE - ALE TUTAJ SPRAWA ROZCHODZI SIE O TO - ZE [...]
[...] ba geny mozna przezwyciezyc bedziesz mial trudniej niz czesc osob - ale jesli bedziesz sumiennie podchodzil do tego,nie bedziesz oszukiwal - bedziesz trzymal sie zalozen kiedys osiagniec cel pamietasz kiedys pisale Ci o czit milach moze pora najwyzsza wprowadzic male kontrolowane oszustwo do diety? jest insulina - o tym juz wiesz napisze [...]
Michał Tombak radzi Jak jeść, by żyć długo i zdrowo? Mniej jeść, bo wychodzi na to, że przy pomocy łyżki i widelca kopiemy sobie grób-twierdzi prof. Michał Tombak. Dieta rozdzielna to jego zdaniem najrozsądniejszy sposób zdrowego jedzenia. -------------------------------------------------------------------------------- Według prof. Michała Tombaka [...]
praca Hihihehe Jest możliwość ograniczenia spadku czystej masy mięśniowej nawet podczas redukcji. Należy temu przeciwdziałać poprzez odpowiedni trening i dietę. Wiele osób zaczynających odchudzanie uważa utratę wagi za jednoczesne gubienie tłuszczu nie mając pojęcia jak bardzo ważne jest ograniczenie spadku mięsni. Podstawowym błędem jest [...]
[...] wykazały badania, w przypadku rozwijającego się procesu nowotworowego, rozległych oparzeń, zakażeń, urazów operacyjnych lub nadmiernego wysiłku fizycznego (czyli w okresach, kiedy organizm poddawany jest stresowi metabolicznemu. Wtedy to wzrasta zapotrzebowanie na Gln i musi być ona dostarczana egzogennie aby zapobiec nadmiernemu katabolizmowi - [...]
[...] w metabolizmie glukozy i zapobiegając tworzeniu się skrzepów w tętnicach mózgowych. Inozytol - Jest cukrem znajdującym się w mięśniach i błonach komórkowych. Stymuluje sen, kiedy używa się go z B3. Produkty roślinne bogate w inozytol: fasola, melon kantalupa, cieciorka, soczewica, orzechy, płatki owsiane, brązowy ryż, kiełki pszenicy i większośc [...]
[...] tak skonstruował ssaki, w tym także człowieka, że matka produkuje mleko tylko w okresie młodości potomka. Kiedy mija rok, mleko przestaje być podstawowym pokarmem dziecka, a kiedy mijają 2-3 lata mleko u matki zanika. Skład mleka jest uzależniony od cech i potrzeb osobniczych. Różnice są ilościowe, jak i jakościowe. Niemowlę krowy waży po [...]
[...] znacznych ilości mleczanu do mięśni, problem ten dotyczy w szczególności początkujących kulturystów. Wraz ze wzrostem stażu treningowego staje się mniej uciążliwy, by niekiedy nawet trwale ustąpić, jest to jednak sprawa indywidualna. Liczba powtórzeń w serii każdego ćwiczenia nie spada poniżej 6, gdyż mniejsza wartość powodowałaby, że seria [...]
[...] wydajną pracę i silne skurcze. 3. odpowiednia rozgrzewka składająca się z lekkiego wysiłku aerobowego i rozciągania; dobrym rozwiązaniem jest trenowanie po godzinie 16.00 kiedy nasz rytm dobowy sprawia, że naturalnie wzrasta temperatura ciała. W środowisku sportowców i kulturystów powszechnie znany jest fakt, że zastosowanie przed treningiem [...]
[...] wydajną pracę i silne skurcze. 3. odpowiednia rozgrzewka składająca się z lekkiego wysiłku aerobowego i rozciągania; dobrym rozwiązaniem jest trenowanie po godzinie 16.00 kiedy nasz rytm dobowy sprawia, że naturalnie wzrasta temperatura ciała. W środowisku sportowców i kulturystów powszechnie znany jest fakt, że zastosowanie przed treningiem [...]
[...] Ich wyjątkowość zdaje się dodatkowo potwierdzać fakt, iż większa część BCAA może być wykorzystywana bezpośrednio przez mięśnie. Owy fakt nabiera jeszcze większego znaczenia, kiedy uzmysłowimy sobie, iż krew w ludzkim organizmie płynie w dużych ilościach tam, gdzie jest najbardziej potrzebna. Podczas wysiłku fizycznego są to mięśnie, miejsce, do [...]
[...] staje się lepiej przyswajalny. Ziarna i nasiona kumulują swoje zapasy w postaci związków fitynianów. Chodzi o to by, przetrwały jak najdłużej w niekorzystnych warunkach, a kiedy warunki są sprzyjające (wilgoć) aktywują enzymy "otwierające" dostęp do tej zmagazynowanej energii (np. fitazę, któa rozkłada te fityny). Zatem, moczenie takie sprawa, [...]
[...] no i tak się kręciłem w tym dłuższy czas, jedyne co spadło to nadmiar wody. Potem coś tam się działo/kombinowałem ale dalej było g****. Kolejna motywacja i kop była, kiedy rozpocząłem swój kurs na trenera personalnego. Zacząłem słuchać się rad Akopa no ale – nie były dla mnie po prostu i dla mojej psychiki. Trzymanie michy i jedzenie tego [...]
[...] miesniowych. Normalnemu, nie czwiczącemu człowiekowi wystarczy dziennie 60g białka dostarczyć z produktów aby 'wyrównać' bilans azotu w organizmie. I tak, w momencie kiedy nie dostarczamy odpowiedniej ilości kalorii i białek a nastąpiło uszkodzenie tkanki mięśniowej organizm zużywa w procesie syntezy aminokwasy które krążą we krwi. Jeżeli [...]
[...] NABBA Tommy Staunton. Mieloną wołowinę wrzucam do wrzątku na ok.2/3 minuty, po to aby puściła nadmiar tłuszczu,odcedzam i wrzucam na patalnie.Przyprawiam i podsmażam i kiedy już mięsko jest prawie gotowe wrzucam białka jaj,i wszystko razem mieszam.Białka ścinają się dosłownie w kilka minut i taką gotową mieszankę mieszam razem z makaronem. [...]
[...] bcaa = paw jesli cardio - to si po treningu moze byc owoc ale te 30g co da 15g ww to jakis zart? nie wiem czy czytales moje wypociny: http://www.sfd.pl/Glikogen__co_z_czym_i_kiedy_%26gt%3B_czyli_najlepsze_sposoby_uzupełniania_glikogenu-t712628.html odnosnie glukoza vs fruktoza a glikogen w sumie jesli owoce to tylko (najbezpieczniej) rano & [...]
[...] część ląduje w jelicie grubym jako pożywka dla bakterii tam bytujących. Nadmiar fruktozy w przypadku człowieka może doprowadzić do patologicznych zmian w obrębie tej flory, kiedy następuje nadmierny rozrost tych szczepów "gnilnych" niższych rejonów jelit. Już nawet nie wspominając jak dieta wysokofruktozowa wpływa ogólnoustrojowo na zdrowie, [...]
[...] prosta. Insulina. Insulina to hormon, który jest wydzielany przez trzustkę po spożyciu głównie, produktów zawierających cukier. Dlatego jej poziom wzrasta po posiłkach, kiedy poziom cukru we krwi wzrasta. Musimy pamiętać o tym, że cukier we krwi jest dla nas " toksyczny " i go tam nie chcemy. Cukier w krwi, a mianowicie hemglobina glikowana [...]
[...] podejmować skuteczną walkę z plagami głodu, dotykającymi różne rejony świata. Białko jest najważniejszym składnikiem pokarmowym, gdyż głodzony organizm ginie wtedy, kiedy traci połowę azotu, zgromadzonego w białkach ustrojowych. W owym czasie, dwóch młodych biochemików - Thomas i Mitchell wymyśliło metodę ustalania wartości biologicznej [...]